pondelok 11. júla 2016


Známy výrobca Fitbit predviedol svoj nový náramok. Jeho nový model FITBIT ALTA je určený pre ľudí, ktorý túžia po fitness náramku, ale zároveň chcú mať na ruke pekný módny doplnok. Kým predošlé modely spoločnosti FIT BIT boli už na prvý pohľad typickými športovými náramkami, ALTA je naozaj svojím dizajnom elegantným kúskom a to hlavne vo verzii s koženým a kovovým remienkom.
Vzhľad náramku pôsobí jednoducho a nerušivo. Skladá sa z remienka a displeja. Prechod je naozaj veľmi pekne riešený a displej vytvára spolu s remienkom jednotnú líniu náramku. Tá je podčiarknutá jemným zrezaním po oboch stranách remienku aj displeja. Spracovanie je kvalitné a Fitbit Alta tak pôsobí jednoducho, elegantne a originálne. V ponuke je v základnej verzii s umelým náramkom v čiernej, modrej, fialovo slivkovej a tyrkysovej farbe. Okrem silikónových náramkov si môžete vybrať aj kovový a kožený v niekoľkých farbách (tmavomodrá, bledomodrá, fialová a čierna). Remienky v šírke 15 mm sú vymeniteľné a dajú sa dokúpiť aj ako samostatné príslušenstvo. Náramok sa predáva v troch veľkostiach S (14-17 cm), L (17-20,6 cm) a XL (20,6-23,6 cm). Voči dažďu a striekajúcej vode pri umývaní je vodeodolný, ale plávať s ním výrobca neodporúča.

Výraznou zmenou oproti náramkom Fitbit Flex, alebo Fitbit Charge je dotykový OLED displej. Táto zmena sa prejaví aj v náročnosti na batériu. Výdrž by sa mala pohybovať okolo 5 dní na jedno nabitie. Displej je stmavený, ak sa nepoužíva, ale ľahko ho preberiete k životu pomocou pohybu ruky alebo ťuknutím naň 2 razy. Zobrazovanie času je možné pomocou niekoľkých ciferníkov. Konektivita je zabezpečená za pomoci BLUETOOTH. Náramok je kompatibilný s Androidom, Windows a iOS pomocou univerzálnej aplikácie FITBIT, kde si vyberiete svoje FITBIT zariadenie. Taktiež ostáva synchronizácia s PC, ako sme pri náramkoch FITBIT zvyknutý. Náramok Alta je možné zosynchronizovať do vzdialenosti 9,1 metra. Nechýba mu akcelerometer a vibračný motorček.

Funkcie

Čo sa týka funkcií, ponúka sledovanie celodennej aktivity, počet prejdených krokov, spálené kalórie, meranie spánku, budík, pripomienkovač pohybu v nečinnosti, automatické rozpoznávanie cvičenia a notifikácie o prichádzajúcich hovoroch, správach a udalostiach v kalendári. Upozornenia na udalosti sú sprevádzané aj decentným vibrovaním. Zobrazuje aj čas, čo je vítanou zmenou pre náramok FITBIT.


Cena je stanovená na 139,95€ a náhradné náramky v cene 29,95€ silikónový, 69,95€ kožený a 99,95€ kovový. Chytrý náramok Fitbit Alta sa v ponuke medzi ostatnými náramkami na trhu nestratí. Ponúka okrem fitness funkcii aj minimalistický elegantný vzhľad, ktorým určite zaujme.



Výhody hodiniek Fitbit Alta:
  1. OLED displej
  2. zobrazovanie času
  3. dizajn
  4. náhradné náramky

Nevýhody hodiniek Fitbit Alta:
  1. menšia výdrž batérie

Video


Špecifikácia hodiniek Fitbit Alta:

 Procesor  ------
 Pamäť  Zaznamenáva posledných 5 dní aktivity minútu po minúte a posledných 30 dní denných aktivít
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth® 4.0
 Rozmery  šírka 15 mm x dĺžka malého náramku 140-170 mm
dĺžka veľkého náramku 170-206 mm
 Hmotnosť  29 g
 Materiál  remienok z pružného a odolného elastoméru a spona z chirurgickej ocele
 Displej  OLED, 128x36 px
 Uhlopriečka  1,4 palca (35,56 mm)
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  neobsahujú
 Reproduktor  neobsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  Lítium polymér; výdrž max. 5 dní; nabíjanie 1 hodina
 Nabíjanie  cez micro USB 
 Senzory  3-osí akcelerometer, krokomer
 Cena  od 122€

Foto: fitbit.com

0 komentárov