štvrtok 21. júla 2016

Náramok Garmin Vivosmart HR je pokročilý fitness tracker, ktorý ponúka monitorovanie srdečného tepu nonstop (podobne ako Fitbit Charge HR) a notifikácie podobné ako bývajú na chytrých hodinkách. Je vodeodolný a vhodný aj na plávanie a okrem veľmi presného merania krokov dokáže merať aj počet vyjdených poschodí. To sa môže hodiť najmä ak bývate v paneláku na vyššom poschodí a nemáte radi výťahy. Náramok obsahuje aj funkciu nájdenia telefónu a spárovaný telefón už len tak nestratíte.

Dizajn a displej

Hrúbka náramku je dosť veľká a vedeli by sme si predstaviť aj tenší a pohodlnejší na nosenie. Avšak váha náramku je taká nízka a pri nosení zabudnete, že ho máte na ruke. Zapínanie je klasické na pracku a v náramku sú dlhé diery. LCD displej má rozlíšenie 160 x 68 pixelov a podsvietenie, dá sa teda čítať aj v noci či pri zlom svetle. Potiahnutím prsta po displeji zobrazíte jednotlivé namerané štatistiky. Čas je zobrazený neustále a náramok teda dobre nahradí hodinky. Rozmery tela sú 25,4 x 10,7 mm.

Batéria a odolnosť

Výdrž batérie by mala byť približne 5 dní pri nastavenom monitorovaní srdečného tepu. Batéria sa nabíja pomocou USB kábla, ktorý je koncom pripevnený na zadnú časť náramku. Vďaka odolnosti až 5 ATM môžete náramok nosiť aj počas plávania či sprchovania sa. V náramku je zabudovaný vibračný motorček, ktorý je však podľa nášho názoru príliš silný a pri vibrácii sa niekedy aj zľaknete.

Meranie aktivity

Vivosmart HR toho dokáže merať naozaj dosť a okrem krokov, tepu, spálených kalórií či prejdenej vzdialenosti meria aj počet prejdených poschodí. Krokomer funguje pri chôdzi veľmi presne a spoľahlivo. Avšak treba podotknúť, že kroky počíta aj pri iných činnostiach (napr. umývanie zubov ako v komentároch napísala jedna naša čitateľka). Meria tiež čas aktivity a pri nečinnosti sa zobrazuje tzv čiara pohybu, ktorá keď sa naplní zmizne len pri fyzickej aktivite nositeľa. Tým sa aspoň nútite z času na čas hýbať, čo je vhodné najmä pri sedavom zamestnaní.
Pred začiatkom behu či inej pohybovej aktivity stačí stlačiť tlačidlo a náramok začne zaznamenávať prejdené kroky či vzdialenosť.
Monitorovanie srdečného tepu nonstop, teda aj v kľudovom režime je vhodné pre ľudí s problémami so srdcom. V tomto Vivosmart HR predbehol svojho azda najväčšieho konkurenta Polar A360, ktorý má inak veľmi podobné parametre. Monitorovanie spánku sa zapína automaticky a zaznamenávajú sa údaje o kvalite a dĺžke jednotlivých fáz spánku.

V aplikácii Garmin Connect na mobile sa potom dá prezrieť prehľadný graf. Pri prehrávaní hudby v mobile, môžete pesničky preskakovať na displeji náramku. Toto funguje spoľahlivo pre väčšinu dostupných aplikácii na prehrávanie hudby.

Notifikácie a aplikácia Garmin Connect

Notifikácie fungujú na náramku veľmi dobre a vďaka displeju si môžete prečítať prichádzajúcu správu na telefón. Môže to byť správa z Facebooku, Whatsup, textová správa, email a pod.
V aplikácii Garmin Connect v smartfóne sa dajú prezerať namerané údaje o dennej či spánkovej aktivite. Aktivity sú zobrazené prehľadne vo farebných grafoch a pomocou ikon. Aplikácia je dostupná ako pre Android tak i pre iOS operačné systémy.

Náramok Garmin Vivosmart HR meria:
  • Tep
  • Dĺžku spánku
  • Počet krokov
  • Prejdenú vzdialenosť
  • Počet vyjdených poschodí



Výhody náramku Garmin Vívosmart HR:
  1. Notifikácie
  2. Monitorovanie srdcového tepu nonstop
  3. Podsvietenie displeja

Nevýhody náramku Garmin Vívosmart HR:
  1. Nemajú GPS
  2. Dizajn
  3. Nie je možnosť filtrovania notifikácií z telefónu



Špecifikácia náramku Garmin Vívosmart HR:

 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery  dĺžky remienkov: 136-187 mm; 180-224 mm; šírka remienku 21 mm
 Váha  29,6 gramu obyčajné; 32 gramov s dlhým remienkom
 Materiál  oceľové telo a silikónový náramok
 Displej  25,3 x 10,7 mm; rozlíšenie 160 x 68px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Líthiová;drž do 5 dní
 Nabíjanie  Hodinky sú plne nabité za 1 - 2 hodiny
 Senzory  výškomer, srdečného tepu, akcelerometer, krokomer
 Cena  Od 125 Eur


Foto: www.buy.garmin.com

2 komentáre:

  1. Musím oponovať s vašou vetou: Krokomer funguje veľmi presne a spoľahlivo.. nakoľko to nie je až taká pravda. Som učiteľka, akonáhle píšem kriedou po tabuli, naskakujú kroky ako bláznivé a to nehovorím o umývaní zubov, riadu a nedajbože strúhaní zeleniny na strúhadle. Chodím aj na kondičné cvičenia, kde skáčeme, bežíme na mieste, robím burpies, drepy a pri každej takejto aktivite mi nabehujú kroky. Bola by som rada, ak by bola funkcia vypnutia krokov pri takýchto aktivitách. Na ostatné funkcie nemôžem povedať ani pol slova. Fascinuje ma režim spánku, keď si ráno pozriem ako som spala :) ak vstanem dolámaná a v aplikácii v mobile vidím samé červené čiarky. Motivuje ma, ak náramok vibruje pri každom dosiahnutí cieľa. Synchronizácia s mobilom je skvelá... Len... tie... kroky... :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý deň Jaroslava, ďakujeme pekne za komentár. Budeme musieť vetu v texte upraviť:) Ono to je častý problém že tie krokomery počítajú kroky aj pri iných pohyboch ako len pri chôdzi.

    OdpovedaťOdstrániť